Budapest, Pesti út 37. – Telefon: (06-1) 2563-663 Mobil: (06-20) 3612-652

Vásárlási tanácsok

Milyen színű legyen a bringám?

Ez kardinális kérdés, de tegyük ezt a szempontot a sor végére!

Mire fogom használni a kerékpárt?

Ez már igazán fontos kérdés, vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolni, hol is fogok bringázni, földúton , erdőben, terepen  vagy aszfalton, városban, országúton? Bevásárolni, munkába járni vagy sportolni? A mai kerékpár  kínálatban már minden használati módra találunk megfelelő típust.

Hol és mennyit költsek kerékpárra?

Kerékpárt a kerékpárboltból! Régebben ez a kijelentés értelmetlennek tűnhetett: hol máshol lehetett egy kerékpárt beszerezni? Manapság viszont már úton-útfélen kerékpárt árulnak: kecsegtető ajánlatokkal bombáznak a hipermarketek, a sportáruházak vagy akár a kínai diszkontok, barkácsboltok. De hol mit is kapunk a pénzünkért? A kerékpárszaküzletben tradicionálisan kötelező, hogy a náluk vásárolt kerékpárt beállítva (díjmentesen) üzemkész állapotba adják át, azt ki lehessen próbálni, ha szükséges a vásárló igénye szerint ,,testre szabják” ha pedig gond lenne vele, akkor  vissza lehessen vinni beállításra, javításra. A kerékpárszaküzletben érvényesíthető a garancia is (sok esetben extra garancia, + egy év, + váz garancia, stb)

Mennyiért?

Kerékpár vásárlása nemcsak értékbeli de hosszú távú  beruházás is! Új bringát a statisztikák alapján 7 évente vásárolnak a hazai  felhasználók, de nekünk úgy tűnik, hogy ez több annál! Gondoljunk bele milyen sűrűn veszünk televíziót vagy telefont és mennyiért! és kerékpárt? Tehát érdemes fokozott figyelmet szentelnünk a műszaki tartalomnak, technikai tudásnak és kényelmi funkcióknak, hiszen az jelentősen kihat a bosszúságmentes használatra, a hosszú távon is gazdaságos működésre (szerviz költségek).

Mekkora kerékpárt vegyek?

Magas embernek 28”-as?  Nem, ez egy tévhit! A kerékpárokat  kétféleképpen méretezzük: a kerék és a váz mérete szerint. A kerék méretei collban (10”) 12″, 16″, (18”) 20″, 24″, 26″ és 28″.. Egy 3-4 éves gyereknek 12″,  5-6 évesnek 16″, 7-8 évesnek 20” kerékpár a megfelelő méret. A  24″ kerékpárokat kamaszoknak illetve alacsony felnőtteknek ajánljuk. A 26″ és 28″ kerékpárok a felnőtt méretek. Természetesen léteznek különleges kerékpárok pl. 20” camping vagy az újdonságok a 27.5” és a 29” MTB kerékpárok. Bármely kerékpár típust választjuk a testmagasságunkhoz a megfelelő vázméretet kell választani! Egy típuson belül létezik nagyon alacsony és nagyon magas kerékpárosnak is méret.

Akkor most milyet is vegyek?

Vissza az első kérdésre, Mire fogom használni a kerékpárt?  Típusok szerint megkülönböztetünk mountanbike, tracking, cross, verseny, urban kerékpárokat Döntsük el, hogy hol és mire fogjuk használnánk új gépünket, és ennek megfelelően válasszunk.

Tudom hogy a fentiekkel nem könnyítettem meg a választást, ezért nyugodtan kérje segítségünket!

Milyen színű legyen a bringám?